Κικιώνης Νικόλαος

Παραγωγός Κίτρου(Κιτρολέμονο)-Περγαμόντου

Διαθέτουμε εκλεκτής ποιότητας κίτρο

Διαθέτουμε εκλεκτής ποιότητας περγαμόντο

ΧΡΗΣΕΙΣ ΠΕΡΓΑΜΟΝΤΟΥ

Μερικές χρήσεις και θεραπευτικές δράσεις του περγαμόντου

N

Μελέτες έχουν δείξει ότι το περγαμόντο μειώνει τα επίπεδα της ολικής χοληστερόλης καθώς και της κακής χοληστερόλης LDL ενώ παράλληλα, αυξάνει την προστατευτική HDL χοληστερόλη.

N

Διεγείρει το ενδοκρινικό σύστημα, προκαλώντας ηρεμία και χαλάρωση,την έκκριση ορμονών και βοηθά στη διατήρηση του σωστού μεταβολικού ρυθμού,στη μείωση των τριγλυκεριδίων,στη μείωση του σακχάρου του αίματος,στην πρόληψη από τις ψείρες και άλλα παράσιτα.

N

Το τσάι που μπορείτε να πιείτε είτε ζεστό είτε κρύο βοηθάει το πεπτικό σύστημα, στον βήχα και στην ιγμορίτιδα,περιέχει υψηλά επίπεδα κατεχίνης, ενός αντιοξειδωτικού που καταπολεμά τις στοματικές λοιμώξεις. Επίσης, το φθόριο του τσαγιού προστατεύει από την τερηδόνα και βοηθά στην απώλεια βάρους.Επίσης Το άρωμα του περγαμόντου είναι ξεχωριστό και έντονο και χρησιμοποιείται σε τεράστια ποικιλία τσαγιών, με διασημότερο το τσάι Earl Grey, καθώς και στα λουκούμια.

N

Το έλαιο του περγαμόντου έχει αποδειχτεί σαν ισχυρό αντιμικροβιακό και αντιμυκητιακό απέναντι σε διάφορα είδη candida,βοηθάει στην κατάθλιψη και στην αϋπνία και όταν λαμβάνεται από το στόμα, ανοίγει την όρεξη και δυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα.

N

Η εισπνοή του ατμού φύλλων του περγαμόντου καταλαγιάζει τον πονοκέφαλο, θεραπεύει τη γρίπη και σταματά τη ναυτία,μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τσιμπήματα κουνουπιών, στη θεραπεία της ακμής και στους πόνους του λαιμού και λέγεται ότι είναι αποτελεσματικό για το έκζεμα.

N

Στη μαγειρική χρησιμοποιείται περιορισμένα, σαν συνοδευτικό του κρέατος,στην ζαχαροπλαστική χρησιμοποιείται σαν συστατικό σε κουλουράκια, φρουί γλασέ, σε σοκολάτες και στο χαλβά και στην καλλυντική βιομηχανία χρησιμοποιείται για την παρασκευή αρωμάτων, σαπουνιών, λοσιόν και αποσμητικών και το αιθέριο έλαιο του περγαμόντου είναι περιζήτητο στην αρωματοθεραπεία και το έλαιό του χρησιμοποιείται για χαλαρωτικό μασάζ.